Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen

Het grootste voordeel van kunststof kozijnen is dat ze goedkoop zijn in verhouding met hout en aluminium. Als u kiest voor glad witte of crème kleurige kozijnen dan zijn ze helemaal goedkoop.

Weinig onderhoud
Het tweede voordeel is dat ze niet geschilderd hoeven te worden. Hetgeen niet inhoudt dat je er niets aan hoeft te doen – het is zeer belangrijk om ze goed schoon te houden.

Gealan
NVwindows levert kozijnen met de profielen van het Duitse merk Gealan. Gealan heeft naast de gladde profielen, profielen met houtnerf look. Er is zelfs een speciale nieuwe uitvoering van deze houtwerk look “realwood” genaamd, hier worden ook de lange nerven in hout weergegeven. Onderstaand zijn enkele realwood kleuren weergegeven. Andere profielmerken kunnen deze kleuren ook leveren maar dan heeft het oppervlak niet het reliëf met de lange nerven.

Daarnaast heeft Gealan de mogelijkheid te kiezen voor acryl aan de buitenzijde van het profiel. Dit is zeer sterk, na een beschadiging met een mes of schroevendraaier zult u niet de onderliggende witte massa zien. Acryl heeft een beetje een metalig uiterlijk.

Kijk voor meer informatie op www.gealan.de/de of www.gealan.de/nl De Duitse site laat uitvoerig de verschillende oppervlakte mogelijkheden van de profielen zien.

NB Naast het normale Nederlandse profiel levert Gealan nog verschillende andere profielen (Kubus, Duits plat profiel..)

Dicht is dicht
Deze profielen hebben een drievoudige rubber dichting bij de openslaande ramen en deuren. Dit heeft tot gevolg dat de openslaande delen goed afsluiten voor tocht en geluid. Alle ramen dicht dan hoort u de koelkast binnen en nog een klein beetje het geluid van buiten.

Isolatie/energiebesparing
Kunststof(PVC) is een redelijk goede isolator voor warmte. Mede door de rubber dichtingen zijn de kunststof kozijnen van Gealan goed isolerend. De isolatie wordt verder voor een groot deel bepaald door het glas dat toegepast wordt.

Wij komen desgewenst graag bij u langs na afspraak via e-mail (info@nvwindows.nl) of telefoon.

  • Bel 0252-688470 of 0610601149

Projecten kunststof kozijnen

Alphen 

Arnhem

Driehuis

Leiden

Dordrecht

Marken