Alu Projecten

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen worden vaak gekozen omdat ze passen bij de architectuur van het huis. Ze laten een bepaalde stijl zien die weer duidelijk anders is dan hout of kunststof. Weer een andere stijl zijn stalen kozijnen maar de isolatiewaarden van de stalen gevelkozijnen zijn toch erg beperkt. 

Alleen de hele dure Zwitserse stalen kozijnprofielen zijn echt smaller dan de smallere aluminium kozijnen – dit gezegd hebbende tegen de klanten die per sé smalle/ranke kozijnen willen.

Aluprof

Wij leveren aluminium kozijnen met profielen van Aluprof. Zoals op de site van Aluprof.eu te zien is zijn er zeer veel profielen beschikbaar. 

In de basis zijn er MB45, MB59, MB70, MB86, MB104, waarbij het getal (om en nabij) de diepte (van binnen naar buiten gezien) van het kozijn aangeeft.

Vanaf MB59 bestaan alle profielen uit een binnen en een buiten schaal van aluminium met daartussen een breed isolerend profiel.

 
MB45 (zonder isolatie in het profiel)

MB104 (met heel veel isolatie in het profiel)

Soorten profielen

normaal/smal/steellook

Daarnaast zijn er de profielen voor schuifpuien, vouwdeuren (harmonicadeuren), speciale profielen voor kantoorwanden en de basisprofielen bestaan elk weer uit verschillende uitvoeringen. Zo wordt hier expliciet het Ferroline profiel genoemd dat bij veel merken het “steellook” profiel heet. Dit profiel mag van bouw en woningtoezicht vaak toegepast worden waar stalen ramen vervangen moeten worden.

Ferroline (heeft het isolatieprofiel van MB86)

De schuifpuien zijn er ook in verschillende varianten; bijv. waarbij het vaste deel van de pui geen raamkozijn heeft waardoor het glas groter is dan van de schuifdeur ook kan het middenprofiel heel smal gehouden worden zie MB-Skyline.

Isolerend

Door het isolerende middenprofiel zijn deze aluminium kozijnen goed isolerend. Van een aantal typen is een AERO versie, hierbij is het isolerende middenprofiel opgevuld met extra isolatiemateriaal.

Kleuren en afwerking

De aluminium kozijnen zijn met RAL-kleur verkrijgbaar in glans, mat en structuur afwerking – steeds voor dezelfde prijs. Verder is er een veelheid van kleuren en lakstructuren mogelijk (zilveren glinsters…), deze coatings zijn vaak wel duur.

Wij komen desgewenst graag bij u langs na afspraak via e-mail (info@nvwindows.nl) of telefoon.

  • Bel 0252-688470 of 0610601149

Projecten aluminium kozijnen

Amsterdam

Almere Nobelhorst

Appartementen Poort