Houten kozijnen

Houten kozijnen

Hier staan de punten die de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT) aanvoert als voordeel voor het gebruik van houten kozijnen.

Houten kozijnen hebben – mits goed onderhouden – absoluut een zekere uitstraling als ze passen bij de architectuur van het huis wat bijna altijd het geval is.
Bovendien zien de kozijnen er na een schilderbeurt weer “fris” uit, alle kleuren zijn mogelijk en tegenwoordig zijn er verfsystemen die erg lang meegaan.

Op dit moment zijn hardhouten kozijnen met name van de houtsoort Meranti wel duur. Daarom wordt door Nederlandse timmerfabrieken vaak Mahonie toegepast (wat nog steeds behoorlijk duur is).

Ook bij houten kozijnen kennen we verschillende profiel (diepten), 114mm is het meest populair in Nederland maar ook “dikkere” kozijnen komen we veel tegen in oudere huizen. Behalve de dikte van het profiel is er bij oudere huizen vaak een randafwerking zoals het Duivejager profiel.

Duivejager profiel
En ook bij houten kozijnen worden tegenwoordig vooral naar binnen draaiende ramen toegepast vaak uitgevoerd als draaikiepraam. Bij kunststof en aluminium kozijnen zijn ook naar buiten draaiende ramen mogelijk maar worden zelden toegepast.

Qua isolatie: De draaiende delen hebben twee rubber dichtingen! Veel houten kozijnen hebben slechts één rubber dichting.

Een groot voordeel van houten kozijnen is dat ze bij schade – door de moderne hulpmiddelen – vrij makkelijk te repareren zijn.

Wij komen desgewenst graag bij u langs na afspraak via e-mail (info@nvwindows.nl) of telefoon.

  • Bel 0252-688470 of 0610601149

Projecten houten kozijnen

Amsterdam

Lelystad

De Wittenkade

Hoofddorp (inhaakkozijn)

Heemstede 

Den Haag

Houtfabriek

Almere

Nieuw Vennep