Glas

Glas

Wat het glas betreft zijn er zeer veel mogelijkheden.

Allereerst is er natuurlijk het isolatieglas in de vorm van HR++  en triple beglazing. HR++ is een vorm van dubbel glas met een maximale U-waarde van 1,2 (dubbel glas dat slechter is mag geen HR++ heten).

Triple glas
Triple glas bestaat uit drie glasplaten met twee keer een spouw.

De glasplaten worden van elkaar gehouden door afstandhouders. Deze zijn bij oud glas vaak van aluminium, tegenwoordig van isolerende kunststoffen die in verschillende kleuren te leveren zijn.

Tussen het glas zit isolerend gas, meestal Argon. De buitenste glasplaten zijn aan de binnenzijde gecoat.

Triple glas (Figuur van Glasdiscount)

U-waarde is de warmtegeleiding; de mate waarin de warmte doorgelaten wordt. Dus een kleine U-waarde is goed.

Nauw verwant aan de U-waarde is de R-waarde. Dit is de warmteweerstand. Deze wordt veel gebruikt om bij gevels, daken en vloeren de isolatiewaarde aan te geven. U=1/R, dus triple glas met een U-waarde van 0,5 heeft dezelfde warmteweerstand als een muur met R=2.

R=2 is de isolatiewaarde van een muur van een huis gebouwd in de tweede helft van de 90-er jaren.

Voor deuren en glas dat tot de vloer reikt is veiligheidsglas nodig. Bij dit glas moeten glasplaten van gelaagd of gehard glas gebruikt worden. Dit maakt het glas veel duurder.

Vacuüm glas
Vrij nieuw is vacuüm glas. Bij dit glas is de spouw in het dubbel glas niet gevuld met edelgas zoals Argon maar is deze ruimte vacuüm. De spouw in het glas is heel klein waardoor dit dubbel glas slechts bijvoorbeeld 8mm  dik is in totaal. Dit kan dus mooi toegepast worden ter vervanging van enkel glas in verder nog goede oude houten kozijnen. De isolatiewaarde van het vacuüm glas is nog iets beter dan van triple glas. Dit verhelpt niet de kieren bij de draaiende kozijndelen (ramen en deuren)!

Wij komen desgewenst graag bij u langs na afspraak via e-mail (info@nvwindows.nl) of telefoon.

  • Bel 0252-688470 of 0610601149

Projecten glas

Glazen scheidingswand Amsterdam

Glazen schutting Limburg

Glazen wand showroom Amsterdam